06 41 44 83 88 info@zeilschoolhoorn.nl
Iemand zonder enige ervaring bereikt meestal in 3-4 dagen het basisniveau. Met het basisniveau ben je een waardevol bemanningslid voor de schipper.
Op niveau II ben je in staat om een schip onder rustige omstandigheden te beheersen. Bij verhuurders is niveau II vaak een vereiste om te mogen huren.
Een zeiler met voldoende ervaring en op niveau III is een echte schipper. Op niveau III kun je leiding geven, beslissingen nemen en vooruit denken op het water.

Voorwaarden en overige kosten

Weer

Zeilen is een buitensport. Soms laten de weersomstandigheden het niet toe om te zeilen, dit ter beoordeling door de instructeur. Er zal eenmaal in overleg naar een nieuwe datum gezocht worden. Restitutie is helaas geen mogelijkheid.

Annuleren:

bij annuleren binnen 7 dagen wordt 50% in rekening gebracht.

Binnen 2 dagen rekenen wij het volle tarief.

Hiervan kan afgeweken worden

 

Examenkosten

Het afnemen van het examen is opgenomen in de cursus. Extra kosten worden gerekend voor:

  • CWO diploma: € 10,00 p.st

Het diploma kan nodig zijn bij huur van jachten of deelname aan bijvoorbeeld flottielje reizen. Je kan ook een verklaring krijgen over je verrichtingen en ervaring onder bijzondere omstandigheden.

 

.

 

Havengeld

Onze thuishaven is het Regatta Center in Medemblik. Bij meerdaagse tochten overnachten we vaak in andere havens. Het liggeld komt voor rekening van de deelnemende cursisten. Afhankelijk van de haven is dat tussen de 20 en 25 euro.

Verzekering

Als zeilschool zijn wij verzekerd voor schade aan schepen en mensen (Delta Loyd, polisnummer 485732). Voor jezelf heb je een eigen verzekering nodig.