06 41 44 83 88 info@zeilschoolhoorn.nl

Onze instructeurs

Zeilschool Hoorn heeft een vast team van instructeurs. De instructeurs kennen elkaar goed. De kerninstructeurs zijn Kees, Theo en Arend. Andere instructeurs worden ingezet op basis van de specfieke leerbehoefte van de cursist, bijvoorbeeld voorbereiding op oversteek of schepen van meer dan 40 voet. De instructeurs zijn gedreven om hun kennis en ervaring door te geven.

Bij de cursussen Kajuitjachtzeilen I en II zullen we zoveel mogelijk dezelfde instructeur inzetten. Vanaf de gevorderde zeiler is de leerervaring juist rijker wanneer er van verschillende instructeurs geleerd kan worden.

“Niets is mooier als iemand het ineens doorheeft.”

Kees

Kees

één brok enthousiasme

Kees heeft in 2004 leren zeilen. Vanaf de allereerste stap aan boord was het duidelijk: hier was hij thuis. Twee maanden later was hij de trotse eigenaar van zijn eerste schip, een Victoire 25. Hij is niet meer opgehouden met leren en zeilen.

Theo

Theo

kalmte kan je redden

Theo is een man van het water. Hij zeilt al meer dan 50 jaar. Op alle soorten schepen, onder alle soorten omstandigheden. Zeilen verveelt voor hem nooit, het is elke keer weer anders.

 

 

Arend

Arend

gezelligheid met iedereen

Arend is als van jongs af aan met kleine en open boten bezig. Hij houdt van het varen op de kleine Hollandse wateren en is zeiltechnisch heel goed onderlegd. Arend is een drukbezette projectmanager, die wanneer hij kan op het water te vinden is.

 

Het allerleukste vind ik het als er ergens iets misgaat, als er een kleine crisis is, en we dat in de lessen dan oplossen. Ik ben zo trots als ik het zelfvertrouwen van de cursisten dan zie groeien.

Kees

zeilschooleigenaar

Als mensen me vragen wat ik allemaal heb meegemaakt op het water, dan weet ik eigenlijk niet waar ik beginnen moet met vertellen. Maar als we op het water zijn komen de verhalen vanzelf.

Theo

instructeur

Ik vind dat het ook plezierig moet zijn op het water. Ik kan met iedereen goed overweg en zorg voor gezelligheid aan boord. Verhalen vertellen, lekker eten en kletsen. Het hoort er allemaal bij.

Arend

instructeur