06 41 44 83 88 info@zeilschoolhoorn.nl

Ervaren zeilers die meer willen

Als waardevol bemanningslid ben je klaar voor het volgende niveau. Je wilt zelf beslissingen nemen. Of misschien zeil je al van kinds af aan maar heb je het nog echt góed geleerd. Dan is dit de cursus voor jou. We brengen kennis en techniek bij. Jij weet wat je aan het doen bent op het water en kunt keuzes maken. Zo zeil je veilig en met plezier.

.

Het diploma Jachtzeilen II leidt op tot schipper. Met het diploma Jachtzeilen II kun je zelfstandig onder rustige omstandigheden varen. Het is ook je toegang tot het huren van schepen en deelname aan flottielje zeilvakanties.

In de cursus Jachtzeilen II voegen we meer technische elementen toe als kaartlezen, varen op de kompas, het navigeren van een route. Ook het jargon wordt uitgebreid. Je leert wat variatie, deviatie en drift is. En hoe dat van invloed is op de koers die je wilde volgen.  Je leert overzicht houden en vooruit te kijken.

Het diploma Kajuitjachtzeilen II bewijst dat:

• je de beginselen van het navigeren kent. Je kunt kompas lezen en weet hoe je een waterkaart kunt gebruiken;

• je kunt het schip zelf afmeren in een box in de haven. Of vertrekken uit een box. Onder verschillende omstandigheden;;

• je onder kalme en voorspelbare omstandigheden de schipper kunt zijn!