06 41 44 83 88 info@zeilschoolhoorn.nl

Waar we mee varen

We varen met van alles. Ons eigen lesschip is een Puma 34, de Sport A. Een heel gedegen schip met alle gemakken die je wilt maar de boot is al wel wat ouder. Som huren we een jongere of luxere boot. Dit zijn dan extra kosten voor rekening cursisten (variërend van 700 tot 2000 euro per week). We hebben goede kontakten met de diverse verhuurders in verschillende plaatsen langs het IJsselmeer.

De Sport A: een Puma 34

 

Ons eigen schip gebruiken we als lesschip. Het is een Puma 34 met een helmstok. Door z’n ronde bouw is de boot extreem stabiel. Ideaal voor cursisten die bang zijn om schuin te varen. We hebben een uitgebreide sets met redelijk jonge zeilen. In de categorie comfort is het schip voorzien van een toilet, een koelkast en koud en warm stromend water. Officieel zijn er 6 slaapplaatsen maar wij zeilen nooit met meer dan 3 cursisten op dit schip.

Les op eigen schip

Soms willen cursisten les krijgen op hun eigen schip. Om de eigenschappen van het schip beter te leren kennen, Om samen meer zelfvertrouwen te krijgen en beter samen te werken. Of wat meer handigheid te krijgen bij het in- en uitvaren in de box en bij bruggen en sluizen.

Onze instructeurs hebben gezamenlijk honderden schepen bevaren en kunnen je heel snel helpen meer uit je eigen schip te halen.